Abilio Solutions d.o.o.

Posredovanje u stambenom potrošačkom kreditiranju

Abilio Solutions d.o.o. je ovlašteno društvo od strane HNB-a za posredovanje u stambeno potrošačkom kreditiranju. Postupak posredovanja u stambenom potrošačkom kreditiranju provodi se sukladno ZSPK-u.

Informacije o posredniku sukladno ZSPK:

1. Abilio Solutions d.o.o. je vezan trenutno za jednu kreditnu instituciju:

- Erste&Steiermärkische Bank d.d.  -  Stambeni krediti

2. Kreditni posrednik ne naplaćuje naknadu za kreditno posredovanje u stambenom potrošačkom kreditiranju

3. Kreditni posrednik ne pruža savjetodavne usluge u smislu ZSPK

4. Postupak odobravanja kredita

Kreditni posrednik je dužan korisniku usluge dati personalizirane informacije (ESIS obrazac) potreban za usporedbu ugovora o stambeno potrošačkim kreditima dostupnim na tržištu, kao i opće informacije o ugovoru o stambenom potrošačkom kreditu. U slučaju da korisnik usluge nije zadovoljan izvršenom uslugom, isti može podnijeti pisani prigovor osobno ili putem pošte na adresu Kreditnog posrednika: Radnička cesta 30, 10000 Zagreb ili na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili slanjem emaila na adresu poslovnih banaka. Abilio Solutions d.o.o. će odgovoriti na sve prigovore najkasnije 15 dana nakon njihova primitka.

Ako korisnik usluge nije zadovoljan odgovorom kreditnog posrednika i/ili poslovne banke na njegov uloženi prigovor može podnijeti prigovor nadzornom tijelu. Isto tako korisnik usluge može pokrenuti postupak alternativnog rješavanja domaćih i prekograničnih potrošačkih sporova u skladu sa zakonom ili prijedlog za mirenje na Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori ili bilo kojem centru za mirenje u Republici Hrvatskoj. Centar za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori nalazi se na adresi Rooseveltov trg 2, 10000, Zagreb, email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., internet adresa: https://hgk.hr/centar-za-mirenje/o-centru-za-mirenje.

Zaštita potrošača

Klijent može zatražiti besplatni savjet u Savjetovalištima za zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj. Popis Savjetovališta je dostupan je na internet stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH.

Javite nam se

Stambeni krediti

Krediti bez upisa založnog prava na nekretninu
Stambeni krediti u eurima
Stambeni krediti za adaptaciju
Stambeni krediti za izgradnju
Stambeni zeleni krediti
Stambeni krediti za strance
Stambeni krediti za pomorce